ČLÁNEK

LETNÍ KARVINSKÝ POHÁR SI PODMANIL VÝMĚNÍK-MABUL

20.06.2022 | redakce

V sobotu 18.6.2022 odezněly poslední tóny LKP 2022 a tento se stal spanilou jízdou jeho vítěze, Výměníku-Mabul, který v celé soutěži neokusil hořkost porážky. Pevné základy byly vybudovány v základní části, kterou vyhrál.

Nejprve ale byly na programu zápasy čtvrtfinále, mezi Ambra real vs. Tygřia FK Klasik vs. Quatro reklama FC. První čtvrtfinále bylo jednoznačnou záležitosti Ambry, která svého soupeře deklasovala v poměru 13:2 a tak Tygři prohráli všechna svá utkání, do kterých nastoupili. Druhé čtvrtfinále bylo o poznání zajímavější, kdy se dostal do vedení tým FK Klasik, které ale neudržel a prohrál nakonec v penaltovém rozstřelu a do semifinále tak postoupil tým Quatro reklama FC. Tam narazil na suveréna soutěže Výměník-Mabul, který od prvních minut tahal za delší stranu provazu a dokráčel tak do finále, třebaže se mu soupeř snažil jeho jízdu znepříjemnit. Zato další semifinále bylo o poznání dramatičtější a narazili v něm na sebe týmy Blues devils a Ambra Real. Své týmy v tomto utkání podrželi oba brankáři a hráči si nedarovali ani milimetr hřiště. V základní části si každé družstvo odneslo jedno vítězství a tak třetí vzájemný souboj musel zákonitě skončit remízou a utkání musely rozhodnout pokutové kopy. Hned v první sérii byl neúspěšný exekutor týmu Ambra real a tak byla psychologická výhoda na straně Blues devils, kdy všichni exekutoři zachovali chladnou hlavu. Blues devils tedy postoupil do finále LKP.

Utkání o třetí místo pro sebe uzmul tým Ambry real, který měl utkání po celou dobu pot kontrolou a dokráčel si pro bronzovou příčku a pro Quatro zůstaly jen neoblíbené brambory.

Finále sebou přineslo další dramatické utkání, jak se na každé finále sluší a patří. Občas tekly nervy proudem, ale když do utkání vkládáte veškerou energii, tak se není čemu divit. V utkání byla také k vidění jediná žlutá karta v celém dni a Blues devils dokázal tuto výhodu využít a dostat se do vedení. Ale to jim nevydrželo ani do konce prvního poločasu a Výměniku-Mabul se podařilo skóre srovnat. Druhý poločas začal vedením Výměníku a zdálo se, že tento již dokráčí pro vítězství v LKP. Ale soupeř přiložil pod kotlem a začal se více tlačit do útoku, kdy tato snaha vykrystalizovala v nerozhodný výsledek po základní hrací době. A tak přišly již potřetí na řadu kopy z pokutové značky. Puntík pokutového kopu byl po celou dobu nezvykle blízko a tak byla vždy výhoda na straně exekutoru pokutových kopů. Ač se nejlepší brankář LKP 2022 Zdeněk Tesař snažil sebevíce, tak žádný pokutový kop se mu nepovedlo čapnout. Na druhé straně v bráně předváděl neskutečné výkony 53-letý Robert Taussig. A protože nechtěl zahrávat pokutový kop sám, tak se rozhodl chytit pokutový kop nejlepšímu hráči LKP Janu Egermajerovi. A tak mohla vytrysknout vítězná euforie týmu Výměníku-Mabul a putovní pohár symbolicky přecházel z držení Blues devils do držení Výměníku-Mabul. Nejlepším střelcem LKP byl Berešík Martin, který svými střeleckými schopnostmi dopomohl k celkovému vítězství svého týmu.

Po celou dobu play off LKP panovala na hrací ploše i v okolí příjemná, přátelská atmosféra a všechna utkání ke spokojenosti všech, odřídila dvojice rozhodčích Kamil Posel a Daniel Chmiel. Za to jim sluší poděkovat.

Všem aktérům děkujeme za účast a už pomalu začínáme vyhlížet KaFuLi ročník 2022/2023, kde se těšíme na setkání s vámi všemi.

Spolu jsme silnější.

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.