ČLÁNEK

KaFuLa v ohrožení – nejsou rozhodčí

17.12.2021 | redakce

Hledáme dobrovolníky

Naše obava o další vývoj KaFuLi se pomalu stává skutečností. Osobně stále tvrdím, že to, co nejvíce někdy může znemožnit pokračování KaFuLi v takovém počtu, jak je nyní, je stále se snižující počet rozhodčích v rámci naších soutěží. A má obava se pomalu stává realitou. Tohle kolo se kompletní odehraje pouze za pomoci Vás, členů z řad hráčů a funkcionářů. A to už musela správní rada aktuálně rozhodnout o skutečnosti, že v soutěžích KaFuLi mohou rozhodovat utkání rozhodčí, kteří i konkrétní soutěž hrají. To znamená, že hráč a současně rozhodčí KaFuLi, který například hraje druhou ligu, tak může také druhou ligu pískat. A proč tomu tak je? Protože situace už je hrozně alarmující a není kde brát a nemá nám kdo utkání řídit. Samozřejmě, že nám řady rozhodčích snížilo onemocnění COVID-19, ale zejména si za stávající stav můžeme hlavně my sami, naším chováním a přístupem.

Funkce rozhodčího je neoblíbena a nese sebou enormní nápor na psychickou soustavu člověka. Ale naše časté výstupy a nadávky vedly k tomu, že se řady rozhodčích snižovaly každým rokem, až do dnešního nevyhovujícího stavu. A aktuálně není cesta, jak z problému ven, než omezovat a snižovat počty rozhodčích na utkání. Většina z nás, jsme pouze lidi a na hrací ploše v rámci utkání uděláme spousty herních chyb, po kterých se většinou podpoříme a řekneme si, že hrajeme dál a pokusíme se chybu odčinit. Ale u rozhodčích se chyby neodpouští a hned to dostanou v plné parádě naservírováno na talíři. Přitom většinou je to lidský faktor, který ty chyby dělá. A tyto si dokonce i ti kluci/rozhodčí zpětně uvědomují a mrzí je to a vědí, že kritika je někdy oprávněna. Ale nejde se tomuto prostě vyvarovat, protože hold tomu tak je. Kdo nikdy v pozici rozhodčího nepůsobil, tak to nepochopí. Když se do této pozice dostane, tak trochu prozře. Je jasný, že nelze eliminovat naše občasné výbuchy, to k tomu sportu patří. Je pro nás nepochopitelné, že utkání se mají odehrávat bez diváků a po utkání přijde jedna nejmenovaná slečna „pochválit“ rozhodčí za jejich výkon, že poškodil tým jejího (myslíme) bratra. Nad tím zůstává rozum stát. Přijde sama na sebe požalovat, že je někde, kde být nemá a ještě si dovolí kritizovat člověka za něco, co sama nikdy nezkusila. Byli bychom rádi, kdyby třeba rozšířila řady rozhodčích a zkusila si situaci z druhé strany.

Pojďme spolu se pokusit zlepšit naše chování vůči rozhodčím a zastavit snižující se jejích počet, jelikož se opravdu asi stane to, že nebude mít kdo utkání pískat. Mohl bych tady teď jmenovat spousty kluků, kteří svou funkci zastávali celkem slušně a skončili letos zejména kvůli toho, že nehodlají poslouchat urážky své osoby v soutěžích, které mají být pro radost. Dále můžeme jmenovat i zkušenost jednoho rozhodčího, který to dotáhl až do Fortuna ligy a v rámci našeho utkání si v jeho průběhu sundal dres a odešel s díky, že tady už nee. Tohle chceme, aby byla naše reklama a dopadli jsme tak, že utkání se nebudou moci odehrát, ne kvůli nařízením vlády, MZCR nebo KHS, ale kvůli nám? Opravdu je již situace tak kritická, že tohle kolo se povedlo obsadit pouze s vypětím všech sil a přemlouvání kluků, kteří se rozhodli již KaFuLi nepískat. A obsazení některých zápasu je velice diskutabilní, ale bohužel nebylo jiné cesty a mooooooc děkujeme těm klukům, kteří se rozhodli nám pomoci v této velice alarmující situaci a jdou se svou kůží na trh a jsou ji vědomi, že jejich nasazení je velice nevhodné. A asi už se blíží doba, kdy budeme potřebovat v rámci utkání osoby z Vašich řad, které budou obsluhovat časomíru a signalizovat, že míč opustil hrací plochu, anebo zredukovat KaFuLi na nižší počet týmů.

Pojďte nám prosím pomoci a začít brát tuhle hroznou situaci vážně. SPOLU JSME SILNĚJŠÍ.

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.