ČLÁNEK

Omluva týmu Mabul-Výměník

16.01.2024 | redakce

Tresty za přestupky ze dne 13.01.2024 - 14.01.2024

Hajnoš Vojtěch (1. liga/Frisco) - 1000kč/3 utkání stop

Zábelka Vojtěch (1. liga/AGA 24) - 1000kč/3 utkání stop

Pliska Robin (1. liga/Mabul-Výměník) - 1000kč/3 utkání stop

Mišovič Martin (1. liga/TDK Havířov) - 0kč/1 utkání stop

Kodeš Jakub (3. liga/IZS Louky) - 0kč/1 utkání stop

Tresty za chybné rozhodnutí rozhodčích ze dne 14.1.2024

Vališ Pavel (rozhodčí) - 300kč

Kijonka Daniel (rozhodčí) - 300kč

Tomai Martin (rozhodčí) - 300kč

Vyjádření sportovně-disciplinární komise:

Na základě stížnosti týmu Mabul-Výměník bylo projednáno pochybení v utkání mezi Young boys vs. Mabul-Výměníka bylo rozhodnuto takto:

  • Rozhodnutí v utkání o uvedení týmu Mabul-Výměník do početní nevýhody za vykázání vedoucího nebylo správné, kdy v souladu s ustanovením pravidla 3 – počet hráčů se oslabení týmu na 2 nebo 5 minut vztahuje pouze v případě napomínání/vyloučení hráče/náhradníka.
  • Vedoucí týmu v tomto utkání Pliska Robin neměl být vyloučen pomocí ČK, ale měl být vykázán z hráčské lavice. V souladu s ustanovení pravidla 11 – přestupky a nesportovní chování může být žlutá či červená karta udělena pouze hráči či náhradníkovi. Funkcionář družstva je napomínán a vykazován slovně bez udělování žluté a červené karty.

Omluva sportovně-disciplinární komise a spolku Futsal Karviná z.s. týmu Mabul-Výměník:

Jako předseda sportovně-disciplinární komise, člen správní rady a člen spolku bych se chtěl jménem spolku omluvit týmu Mabul-Výměník za výše uvedené pochybení ze strany rozhodčích v jejich utkání a tímto projevit lítost za možnou způsobenou ujmu týmu Mabul-Výměník. Mohu však slíbit, že toto pochybení nezůstane bez následků a uděláme vše pro to, aby se tato situace již v budoucnu neopakovala.

Robert Sendrei

Závěrem lze za správní radu spolku konstatovat, že celá záležitost mrzí proto, že se zejména má rozhodovat o výsledku na hrací ploše po sportovní stránce. Ale protože jsme všichni v podstatě jen lidé, tak se někdy dějí věci, které by nikdo neočekával. Tyto situace, ať jsou politování hodné, tak nám vstupuji do cesty proto, aby nás poučily. Kdo nic nedělá, nic nezkazí a kdo alespoň někdy si vyzkoušel pozici být rozhodčím/soudcem v jakékoliv hře nebo životní situaci, tak ví, jaké břemeno tohle sebou přináší. Pokusme se nad celou situací vzájemně povznést a držet se bájného hesla, které tady s oblibou v pravidelné nepravidelnosti uvádíme:

„Důležitou věcí v životě není vítězství, ale zápas, základem není to, že se zvítězilo, ale že se bojovalo dobře.“ - Pierre de Coubertin

Spolu jsme silnější

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.